Klíma karbantartás

Ne hagyja figyelmen kívül a klíma karbantartásának fontosságát! Tegyen az optimális teljesítményért, az energiahatékonyságért és a biztonságért a rendszeres karbantartás révén!

Miért fontos és mikor szükséges a klíma karbantartása?

Klímaberendezés használata során a beltéri egység hőcserélőjén keresztül jelentős mennyiségű levegő áramlik át, ami különféle szennyeződéseket hozhat magával. Ezek a szennyeződések, ha nem történik rendszeres karbantartás, idővel lerakódnak a hőcserélő felületén, súlyosan károsítva a klímaberendezés hatékony működését.

A klímaberendezések rendszeres karbantartása kulcsfontosságú ahhoz, hogy azok hatékonyan és megbízhatóan működjenek hosszú távon. A karbantartás nemcsak a klíma teljesítményét javítja, hanem biztonságot is nyújt, és hozzájárul az egészséges beltéri levegő minőségéhez.

01.

Teljesítmény és hatékonyság:

A rendszeres karbantartás segít megőrizni a klíma optimális teljesítményét és hatékonyságát. Az eldugult szűrők, a koszos hőcserélők és a megszorult alkatrészek csökkenthetik a klíma teljesítményét és növelhetik az energiafogyasztást.

02.

Élettartam meghosszabbítása:

A megfelelő karbantartás segít meghosszabbítani a klíma élettartamát. A rendszeres tisztítás és ellenőrzés megelőzi az alkatrészek túlzott kopását és csökkenti a meghibásodások kockázatát.

03.

Beltéri levegő minősége:

A klíma rendszeres karbantartása javítja a beltéri levegő minőségét, mivel eltávolítja a por, pollen és más allergének felhalmozódását a rendszerben. Ez különösen fontos az allergiások vagy asztmások számára.

04.

Biztonság:

A klíma karbantartása nemcsak a klíma hatékony működését biztosítja, hanem biztonsági szempontból is fontos. Az eldugult szűrők vagy meghibásodott alkatrészek esetén fennáll a tűzveszély vagy más problémák kockázata.

Mikor szükséges a klíma karbantartása?

  • Évente legalább egyszer: Javasolt évente legalább egyszer teljes körű karbantartást végezni a klímaberendezésen, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy jól működik.
  • A használat előtt és után: A klímaberendezést célszerű ellenőrizni és tisztítani a nyári hőség előtt és a fűtési szezon előtt.
  • Problémák esetén: Ha bármilyen probléma vagy rendellenesség jelentkezik a klímaberendezés működése során, sürgősen szükség van karbantartásra és javításra.

Lakossági áraink:

Extrém szennyezettség:

Klíma mosó zsákkal és speciális, kézi nagynyomású mosóval történő klíma karbantartás: